Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка
 

Про імміграцію замислюються зазвичай років після 25 (поживши в Україні і визначившись, що їм тут не дуже подобається).

Як правило це вже сімейні люди. Не дивно, що у початківців емігрантів часто виникає питання - а чи можна виїхати за кордон всією родиною?

Чи потрібно кожному члену сім'ї отримувати ВНЖ і ПМП? Чи будуть якісь «бонуси» для соціально незабезпечених і незахищених сімей (наприклад, для матері-одиначки з дитиною)? З'ясуємо деякі питання щодо сімейної еміграції.

Що потрібно знати про сімейну імміграцію?

По-перше, для більшості західних країн немає особливої різниці - отримує ПМЖ один з подружжя або на роботу влаштовуються обидва (обидва відкривають свою справу).

Важливо, що хтось один отримав право на тривале перебування - його чоловік і діти отримують таке право автоматично або за програмою возз'єднання з родиною.

Право на возз'єднання практично завжди мають:

  • чоловік і дружина;
  • неповнолітні діти;
  • старенькі батьки.


Тобто, всіх близьких родичів можна перевезти за сімейною візі без великих проблем, важливо лише, щоб хтось один став законним жителем іншої країни. Правда, тут є одне «але». Щоб з успіхом здійснити такий переїзд (особливо щодо літніх людей), найчастіше потрібно виступати по відношенню до рідних спонсором. Потрібно щонайменше підтвердити, що ви маєте фінансові можливості і бажання утримувати приїхали протягом якогось мінімального часу.

Інший часто задається питання - чи отримує неповна сім'я або сім'я з маленькою дитиною якісь «бонуси» і привілеї? Потрібно відповісти, що саме в плані еміграції - скоріше ні, ніж так. Просто взяти і отримати ПМЖ тільки на підставі неповноти сім'ї - навряд чи вийде.

Цивільний шлюб та еміграція

Важливий момент: у багатьох випадках вам не обов'язково мати «узаконені» стосунки. Більшість європейських країн надають рівні можливості тривалих відносин (порядку двох і більше років) і офіційно скріпленим узам.

Найчастіше для отримання відповідних прав потрібно пройти процедуру підтвердження істинності ваших стосунків, але якщо ви дійсно живете разом - особливих проблем бути не повинно.

Деякі країни мають досить чіткі правила щодо цивільних партнерів, в Європейській зоні крім часу, проведеного разом також є поняття «намір залишатися разом».

При отриманні ВНЖ ви однозначно підтверджуєте, що такий намір є. При розриві відносин право на проживання може бути анульовано.

 

Джерело