Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Подача заяви на отримання трудової карти Чехії здійснюється декількома способами. 1. Особисто в посольстві Чехії з відповідною територіальною юрисдикцією.

 

 

2. Крім того, можна подати заяву на трудову карту на території ЧР в офісі Міністерства внутрішніх справ (МВС) Чехії (якщо ви вже знаходитеся на території ЧР на підставі візи на перебування більше 90 днів або маєте довгостроковий вид на проживання).

 

Скільки коштує трудова карта в Чехії?

Адміністративний збір за отримання трудової карти в Чехії

 

Подача заявки на робочу карту супроводжується сплатою адміністративного збору. При подачі заяви в посольство, адміністративний збір становитиме 1 000 чеських крон.

 

У разі подання заяви в офісі МВС Чехії стягується адміністративний збір у обсязі 1 500 чеських крон.

 

Трудову карту можна подати, відправивши спеціальну форму заяви, де ви також повинні вказати номер вакансії відповідно до центрального регістру вакансій.

 

Документи на трудову карту в Чехії

 

Що потрібно надати для отримання робочої карти в Чехії?

 

Заява на видачу трудової карти Чехія (зразок заповнення)

 

А також:

 

  1. Дійсний проїзний документ.

 

  1. Документ, що підтверджує наявність житла (докладніше в даній статті).

 

  1. Одна фотографія (чорно-біла або кольорова, прямокутна 35 х 45 мм, на коротшій стороні з прямими або закругленими кутами (радіус = 3 мм +/- 0,5 мм) і товщиною від 0,13 до 0,27 мм . Мінімальна відстань між верхнім краєм голови і верхнім краєм фотографії становить 2 мм. Висота лицьової частини голови, яка утворена відстанню між очима і підборіддям, становить не менше 13 мм. Фон білий від світло-блакитного або, світло-сірий) .

 

  1. Договір про наймання, угода про трудову діяльність (або угода про майбутній контракт, коли сторони погоджуються укласти договір про найм або угоду про трудову діяльність в узгоджений термін). Вищезазначені документи повинні містити умову, яка передбачає, що незалежно від обсягу роботи узгоджена місячна зарплата не буде нижче базової місячної мінімальної заробітної плати в Чехії і що щотижневий робочий час становитиме не менше 15 годин.

 

  1. Документи, що підтверджують професійну кваліфікацію для виконання бажаної роботи, якщо ця умова випливає з характеру зайнятості або міжнародної угоди:

 

- Документ, що підтверджує необхідну освіту (наприклад, диплом); в обґрунтованих випадках, особливо якщо є сумніви щодо того, чи маєте ви необхідну освіту або чи підходить освіта до характеру зайнятості, ви будете зобов'язані, на прохання адміністративного органу, довести і представити документ, що підтверджує, що ваша іноземна освіта була визнана відповідним органом Чехії (нострифікація диплома).

 

- Документ, що підтверджує необхідну професійну кваліфікацію, якщо така кваліфікація вимагається іншими правовими нормами (наприклад, ліцензія оператора автонавантажувача або відповідні водійські права для водія трамвая / автобуса і т.д.).

 

- Документ, що підтверджує, що ви відповідаєте вимогам для заняття професією, що міститься в переліку так званих «регульованих законодавством Чехії професій»,  якщо ваша професія стосується саме такого роду занять; якщо у вас ще немає такого документа, ви повинні звернутися до відповідного органу визнання Чехії за визнанням своєї професійної кваліфікації після подачі заявки на отримання трудової карти. Видача робочої карти залежить від вашої реєстрації.

 

  1. За додатковим запитом — документ, аналогічний виписці з Кримінального реєстру.

 

  1. Документ, що підтверджує виконання умов, встановлених в Міністерстві охорони здоров'я щодо запобігання поширенню інфекційних захворювань (медичний звіт).

 

Туристичний (проїзний) документ повинен бути представлений в оригіналі.

 

Всі подані документи на іноземній мові повинні бути представлені і в оригінальній версії, і з офіційно завіреним перекладом на чеську мову.

 

Необхідні додатки до заяви не повинні бути старше 180 днів, за винятком проїзного документа і фотографії за умови, що фото відповідає нинішньому зовнішнім виглядом.

 

Також, у вас можуть попросити представити документ про медичне страхування.

 

 

 

Департамент з питань надання притулку та міграції Чехії